Strona główna » Zdrowie i uroda » SANBAO ORAL LIQUID 4x30ml - Fohow
Kategorie
Dodatkowe opcje przeglądania
Koszyk
Twój koszyk jest pusty ...
Koszty wysyłki
 

DARMOWA WYSYŁKA

Przypisana jest do konkretnych produktów

 

PŁATNOŚĆ PRZELEW / PAYU

15,00 PLN / do 30 kg

PŁATNOŚĆ PRZY ODBIORZE

20,00 PLN / do 30 kg

PŁATNOŚĆ PRZELEW / PAYU
21,00 PLN / do 25 kg
 

 

 

Systemy płatności
  • Paynow
Kontakt
  • COMEEN Piotr Kotowski
    84-230 Rumia
    ul. Paderewskiego 6A

    mBank 54114020040000340277122763
    NIP: 9580890853
  • E-mail:sklep@sportowesuplementy.pl
  • Telefon505 825 658
  • Godziny działania sklepu

    Sklep internetowy
    SportoweSuplementy.pl
    24h/dobę
    kontakt tel. 9.00-17.00


    Sklep stacjonarny
    HONEY w Rumi
    pon.-pt. 9.00 - 17.00
    soboty 10.00 - 14.00
    tel. 505 825 658
Chmura tagów
SANBAO ORAL LIQUID 4x30ml - FohowSANBAO ORAL LIQUID 4x30ml - FohowSANBAO ORAL LIQUID 4x30ml - Fohow
SANBAO ORAL LIQUID 4x30ml - Fohow
SANBAO ORAL LIQUID 4x30ml - Fohow
SANBAO ORAL LIQUID 4x30ml - Fohow
Super promocja

SANBAO ORAL LIQUID 4x30ml - Fohow

Fohow

Dostępność: Aktualnie niedostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Produkt: Suplement diety.

Uwagi: Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Cena: 195,00 zł

Cena poprzednia: 206,00 zł

Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to 206,00 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

Dodatkowo
otrzymasz:
pkt
  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

SANBAO ORAL LIQUID 4x30ml - Eliksir Trzy Klejnoty - Kordyceps


Podstawowe składniki:
wyciąg z maczużnika chińskiego (Cordyceps sinensis)- 80%,wyciąg z lakownicy lśniącej (Ganoderma lucidum, Reishi) 8%, wyciąg z twardziaka jadalnego (Lentinula edodes, Shiitake)8%, miód himalajski.


Przy produkcji Eliksiru Fohow Sanbao zostały zastosowane zaawansowane metody rozdrabniania komórki i ekstrahowania: wielofunkcyjne ekstrahowanie w niskich temperaturach, rozdzielenie składników przy pomocy wysokosprawnej chromatografii kolumnowej i zatężanie próżniowe. Przy produkcji tego preparatu znalazła również zastosowanie teoria projektowania molekularnego, umożliwiająca uzyskanie optymalnej wzajemnej rozpuszczalności różnych biologicznie aktywnych składników, dobór energii związków chemicznych, wzajemnego uzupełniania struktur przestrzeni molekularnej w celu osiągnięcia jeszcze lepszej przyswajalności produktu przez organizm.


Sposób suplementacji:
Preparaty w postaci płynnej najlepiej spożywać w godzinach rannych (od 6 do 9 godz.) od razu po przebudzeniu. Przed spożyciem zaleca się przepłukać usta, oczyścić język z nalotu i wypić pól szklanki cieplej wody. Otwarty flakon należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Śniadanie można zjeść po upływie około pól godziny. W przypadku jednoczesnego zażywania kilku preparatów zawierających Cordiceps, pozostałe można przyjmować przed obiadem i kolacją.


Opakowanie zawiera: 4 flakony po 30 ml


Przechowywanie: Po otwarciu ampułkę przechowywać w lodówce.


Zalecane porcje dzienne preparatu: do 15 mililitrów dwa razy dziennie, wieczorem i rano.
 

Zawartość składników w porcji dziennej (5 ml)

30 ml

Wyciąg z maczużnika chińskiego (Cordyceps Sinensis)

24 ml

Wyciąg z lakownicy lśniącej (Ganoderma lucidum, Reishi)

3,6 ml

 Wyciąg z twardziaka jadalnego (Lentinula edodes, Shiitake)

0,6 ml

 

Ganoderma lucidum (Lakownica lśniąca, Linchzhi, Reishi) - właściwości


1. Wpływa na poprawę odporności organizmu, poprawia funkcję systemu immunologicznego organizmu, utrzymanie prawidłowego stężenia cholesterolu LDL we krwi oraz na zdrowie układu krążenia.
2. Przyczynia się do naturalnych obronności immunologicznej.
3. Grzyby Reishi [wyciągi z grzybów Reishi] - mogą wspomóc system immunologiczny.
4. Pomaga zmniejszyć poziom cholesterolu.
5. Przyczynia się do utrzymywania prawidłowej funkcji krążenia. (Za:EFSA)

Najbardziej różnorodną grupą związków obecną w owocniku są polisacharydy. Jak dotąd udało się wyizolować oraz scharakteryzować ponad 150 pochodnych tych związków. Cały czas trwają jednak badania nad składem chemicznym rośliny. Najważniejszy wyizolowany polisacharyd oznaczono skrótem GSG (ang. Ganoderma lucidum spores glucan). Dodatkowa analiza tej substancji wykazała, że zawiera ona w swym składzie D-glukozę.

Reishi rośnie dziko także w Europie. Jak głoszą przekazy, tradycja stosowania tego grzyba witalnego w medycynie chińskiej sięga około 4000 lat wstecz. Reishi jest nazywany w Azji również „grzybem nieśmiertelności”, co z pewnością nawiązuje do jego niezwykłych właściwości, powodujących znaczne spowolnienie efektów starzenia. W Japonii grzyb ten nazywany jest „Reishi”, a w Chinach „Ling Zhi”.


Na podstawie przeprowadzonych badań ustalono, że grzyb ten zawiera niezwykle dużo substancji aktywnych (o wiele więcej niż inne znane rośliny lecznicze). W zarodnikach obecne są węglowodany proste i złożone, aminokwasy, białka, związki nieorganiczne, triterpeny, glukozydy, olejki eteryczne i kwas askorbinowy. Dodatkowo występuje tu betaina, kwas stearynowy, kwas kokosowy, ergosterol i β-sitosterol. Zarodniki Ganodermy są także bogatym źródłem jonów nieorganicznych, takich jak: Mg2+, Zn2+, Ca2+ i Fe2+.
Owocnik natomiast zawiera sterole, mleczany, polisacharydy i triterpeny. Bogaty jest także w kwasy ganoderowe: A, B, C, D, E, F i G.

Ze względu na rzadkość występowania grzybów Reishi przez całe tysiąclecia były one nadzwyczaj trudno dostępne, a z powodu ich walorów leczniczych oraz uznawanie ich za talizman broniący osobę lub domostwo przeciw złym duchom, ceniono je wyżej od złota. Badania naukowe i kliniczne, pozwoliłyby na potwierdzenie właściwości leczniczych tych grzybów. Proces hodowli tych grzybów jest bardzo skomplikowany, wieloetapowy i czasochłonny. Hodowlę prowadzi się w lasach spełniających wszystkie wymogi klimatyczne oraz na odpowiedniej glebie w zaprojektowanych cieplarniach.

W Tradycyjnej Medycynie Chińskiej zioła i inne rośliny są częściej stosowane w leczeniu różnych schorzeń niż ma to miejsce w Europie.  Od dwudziestu lat prowadzi się w Chinach i Japonii intensywne badania nad grzybem Ling Zhi. W Chinach grzyb ten stosowany jest w leczeniu od ponad trzech tysięcy lat.


We współczesnej medycynie chińskiej lakownicy używa się w celu wzmacniania siły organizmu. W Chinach grzyb ten jest znany pod nazwą Ling Zhi i uważany jest za symbol nieśmiertelności. Wykorzystuje się go również bardzo często jako motyw zdobienia. W krajach wschodniej Azji natomiast z Ganodermy wyrabia się talizmany, których zadaniem jest ochrona właściciela oraz jego domu przed nieszczęściem.

 

Shiitake (Twardziak jadalny, Lentilula edodes)

Uprawa twardziaka jadalnego ma bardzo długą historię. Rozpoczęto ją w Chinach około roku 1100 n.e., a następnie została rozpropagowana w Japonii. Obecnie największym producentem twardziaka na świecie są Chiny. Duże zainteresowanie konsumentów, postęp biologiczny i techniczny w uprawie sprzyjają wzrostowi produkcji grzybów, w tym twardziaka, na świecie.

Lentinula edodes jest też znany pod japońską nazwą zwyczajową „shiitake”. Termin shiitake lub shii-take po-chodzi od „shii” lub „shiia” – japońskiej nazwy rodzajowej drzewa Quercus cuspidata (Passania cuspidata), na którym grzyb ten występuje w warunkach naturalnych, oraz „ta-ke”, co po japońsku oznacza grzyb.  

Twardnik japoński jest gatunkiem grzyba z rodziny Omphalotaceae należącej do rzędu pieczarkowców (Agaricales). Jest więc spokrewniony z dobrze znaną pieczarką dwuzarodnikową (Agaricus bisporus), powszechnie uprawianą i dostępną w sprzedaży. Twardnik pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej i naturalnie występuje głównie w Japonii, Korei, Chinach, Wietnamie, Tajlandii. Spotkać go można też na Borneo, Filipinach czy w Papui Nowej Gwinei.

Shiitake stanowi bogate źródło wielu witamin i pierwiastków. Dostarcza również niezbędnych aminokwasów oraz wielu związków bioaktywnych. Świeże owocniki tego grzyba zawierają 88–92% wody, białko, tłuszcze, cukry oraz witaminy i związki mineralne, natomiast suszone są szczególnie bogate w węglowodany i białko.

Owocniki L. edodes są dobrym źródłem witamin, głównie z grupy witamin B (B1, B2, B12). Szczególnie wysoka jest w nich zawartość niacyny, kwasu foliowego oraz ryboflawiny (witamina B2), której ilość jest większa niż w warzywach. Zawierają także witaminę C.

Podobnie jak inne grzyby, ma dużą zdolność do kumulowania różnych pierwiastków. W porównaniu z innymi grzybami twardziak jadalny charakteryzuje się bardzo dużą zawartością wapnia, oraz w znaczących ilościach zawiera potas, magnez, sód, cynk i fosfor.

Z preparatów złożonych uzyskiwanych z grzybni L. edodes szczególnie istotne są dwa:
LEM – wyciąg wodny otrzymany z grzybni shiitake hodowanej na podłożach stałych. Skład ekstraktu jest złożony. Zawiera on aminokwasy, witaminy, polisacharydy o różnej strukturze, glikoproteiny, polifenole, ergosterol. Do substancji czynnych tego wyciągu należą też rozpuszczalne w wodzie ligniny.
LAP – nierozpuszczalna w alkoholu frakcja, uzyskiwana przez wytrącanie z wodnego wyciągu (LEM) etanolem w stosunku objętościowym 4:1 (etanol/woda). Ekstrakt ten
zawiera wiele różnorodnych składników m. in. lentioninę i frakcje polisacharydowe o różnej budowie.

Źródła:
1. GRZYBY REISHI – „LEK NA NIESMIERTELNOŚĆ” ? Autorzy: Hubert Podgórny, Mateusz Bedus, Opiekun: dr inż. Marta Pisarek, SKN Ekologów, PWSZ Krosno Ul. Kazimierza Wielkiego 6, 38-400 Krosno
2. Kosmos. Problemy nauk biologicznych.  Tom 60, 2011, Numer 3-4, (292-293), Strony 483-490, „SKŁAD, WARTOŚĆ ODŻYWCZA ORAZ WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE GRZYBÓW POZYSKIWANYCH ZE STANOWISK NATURALNYCH”
3. www.grzybylecznicze.pl/reishi
4. Anna Grys, Elżbieta Hołderna-Kędzia, Zdzisław Łowicki, Ganoderma lucidum – grzyb o cennych właściwościach farmakologicznych,  Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu, Dyrektor Instytutu: prof. dr hab. Grzegorz Spychalski
5. www.neuroexpert.org/wiki/reishi-ganoderma-lucidum
6. Biologia, właściwości żywieniowe oraz uprawa twardziaka jadalnego Lentinula edodes(BERK.) SING., Marek Siwulski, Jolanta Lisiecka, Krzysztof Sobieralski, Iwona Sas-Golak, Agnieszka Jasińska, Katedra Warzywnictwa, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
7. Biotechnologia grzybów. Zastosowanie w farmacji i suplementacji. Jadwiga Turło, Katedra i Zakład Technologii Leków i Biotechnologii Farmaceutycznej, Warszawski Uniwersytet Medyczny.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

BioTech USA Iso Whey
ActivlabALEAlinessAltermedicaAnnabisAstronBassauBioTech USABonimedCannadermDaniscoDr HolisticDr JacobsEtjaFA NutritionFLC PharmaFohowGeneral Hemp MarketingHemPolandHildegard PoschHimalayaKevin LevroneManukaMitraMyVitaNow FoodsNuclear NutritionNutVitOleofarmOlimp Sport NutritionOstroVitPharmoVitPrzygodaPVLScitec NutritionSolgarSwansonTerranovaTrec NutritionUniversal NutritionZielarnia Suwalska
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu