Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
» » MIÓD MANUKA MGO™ 550+ NEKTAROWY 500G
  • scitec whey protein 1850_2
  • Iso Whey Zero BioTech
  • Scitec Whey Protein Professional
012
0

Producenci

Dodatkowe opcje przeglądania

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Systemy płatności

  • PayU

Kontakt

  • FHU HONEY Hanna Kotowska
    84-230 Rumia
    ul. Paderewskiego 6A
    NIP: 958-090-18-64
  • E-mail:sklep@sportowesuplementy.pl
  • Telefon501 111 880
    505 825 658
  • Godziny działania sklepuSklep internetowy 24h Sklep stacjonarny pon.-pt. 10.00 - 18.00 soboty 9.00 - 14.00
MIÓD MANUKA MGO™ 550+ NEKTAROWY 500G
Super promocjaDarmowa dostawa

MIÓD MANUKA MGO™ 550+ NEKTAROWY 500G

Manuka

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD - 0,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 370,00 zł

Cena poprzednia: 409,00 zł

Dodatkowo
otrzymasz:
pkt
Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

 

MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 550+

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).


Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >55 mg >8,25 mg


*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.

Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około pięć tygodni.


Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 550+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.


Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.


Masa netto: 500 g

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia

Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022


Skąd pochodzi Miód Manuka?
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium

Czym jest Miód Manuka?
W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).

Czym jest MGO?
MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna.

Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz). 

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

{__INFO_O_PUNKTACH_RECENZJI}

Napisz recenzję
Scitec Casein Complex
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl