Strona główna » Zdrowa żywność » MIÓD MANUKA MGO™ 400+ NEKTAROWY 250G
  • biotech-usa-bcaa
  • nuclear-nutrition-isotope
01
0
Kategorie
Dodatkowe opcje przeglądania
Koszyk
Twój koszyk jest pusty ...
Koszty wysyłki
 

DARMOWA WYSYŁKA

Przypisana jest do konkretnych produktów

 

PŁATNOŚĆ PRZELEW / PAYU

15,00 PLN / do 30 kg

PŁATNOŚĆ PRZY ODBIORZE

20,00 PLN / do 30 kg

PŁATNOŚĆ PRZELEW / PAYU
21,00 PLN / do 25 kg
 

 

 

Systemy płatności
  • Paynow
Kontakt
  • COMEEN Piotr Kotowski
    84-230 Rumia
    ul. Paderewskiego 6A

    mBank 54114020040000340277122763
    NIP: 9580890853
  • E-mail:sklep@sportowesuplementy.pl
  • Telefon505 825 658
  • Godziny działania sklepu

    Sklep internetowy
    SportoweSuplementy.pl
    24h/dobę
    kontakt tel. 9.00-17.00


    Sklep stacjonarny
    HONEY w Rumi
    pon.-pt. 10.00 - 18.00
    soboty 9.00 - 13.00
    tel. 505 825 658
  • aliness omega
MIÓD MANUKA MGO™ 400+ NEKTAROWY 250G

MIÓD MANUKA MGO™ 400+ NEKTAROWY 250G

Manuka

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Produkt: Suplement diety.

Uwagi: Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Cena: 159,00 zł

( 63,60 zł / 100 g)

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Dodatkowo
otrzymasz:
{__ILOSC_PKT_ZA_PRODUKT} pkt
  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)


MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 400+
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).


Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >40 mg >6 mg
 

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 17 porcji.

Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.


Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 400+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.


Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.


Masa netto: 250 g

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia 
Kraj produkcji: Nowa Zelandia

Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022


Skąd pochodzi Miód Manuka?
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium

Czym jest Miód Manuka?
W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).

Czym jest MGO?
MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna.

Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz). 

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
aliness krzem
ActivlabALEAlinessAltermedicaAstronAura HerbalsBassauBioTech USABonimedCannadermDaniscoDary NaturyDr HolisticDr JacobsEtjaFA NutritionFohowGeneral Hemp MarketingHemPolandHildegard PoschHimalayaJNX SportsKevin LevroneLIVING FOODManukaMedfutureMitraMyVitaNow FoodsNuclear NutritionOleofarmOlimp Sport NutritionOsaviOstroVitPharmoVitPrzygodaPVLSANScitec NutritionSkull LabsSolgarSwansonTerranovaTrec NutritionUniversal NutritionZielarnia Suwalska
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu