Strona główna » Kwasy tłuszczowe » Fish Omega 3 FORTE 500/250mg 90 kaps. - Aliness
  • biotech-usa-bcaa
  • nuclear-nutrition-isotope
01
0
Dodatkowe opcje przeglądania
Koszyk
Twój koszyk jest pusty ...
Koszty wysyłki
 

DARMOWA WYSYŁKA

Przypisana jest do konkretnych produktów

 

PŁATNOŚĆ PRZELEW / PAYU

15,00 PLN / do 30 kg

PŁATNOŚĆ PRZY ODBIORZE

20,00 PLN / do 30 kg

PŁATNOŚĆ PRZELEW / PAYU
21,00 PLN / do 25 kg
 

 

 

Systemy płatności
  • Paynow
Kontakt
  • COMEEN Piotr Kotowski
    84-230 Rumia
    ul. Paderewskiego 6A

    mBank 54114020040000340277122763
    NIP: 9580890853
  • E-mail:sklep@sportowesuplementy.pl
  • Telefon505 825 658
  • Godziny działania sklepu

    Sklep internetowy
    SportoweSuplementy.pl
    24h/dobę
    kontakt tel. 9.00-17.00


    Sklep stacjonarny
    HONEY w Rumi
    pon.-pt. 10.00 - 18.00
    soboty 9.00 - 13.00
    tel. 505 825 658
  • aliness omega
Fish Omega 3 FORTE 500/250mg 90 kaps. - Aliness

Fish Omega 3 FORTE 500/250mg 90 kaps. - Aliness

Aliness

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Produkt: Suplement diety.

Uwagi: Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Cena: 54,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Dodatkowo
otrzymasz:
{__ILOSC_PKT_ZA_PRODUKT} pkt
  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Fish Omega 3 FORTE 500/250mg 90 kaps. - Aliness

 

Naturalny olej rybi pozyskiwany z sardeli europejskiej, bogaty w kwasy omega 3: kwas eikozapentaenowy (EPA) i

kwas 
 dokozaheksaenowy (DHA).

  

 

Składniki

1 kapsułka

2 kapsułki

(porcja dzienna)

Olej rybi (z sardeli europejskiej)

1000 mg

2000 mg

W tym:

 

 

EPA

500 mg

1000 mg

DHA

250 mg

500 mg

 

Składniki: olej rybi z sardeli europejskiej (50% EPA / 25% DHA); składniki otoczki: żelatyna wołowa, glicerol (substancja utrzymująca wilgoć), woda.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1 kapsułka, dwa razy dziennie. Najlepiej przyjmować podczas posiłków. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia.

Zawartość opakowania: 90 kapsułek

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.

 

Aliness Fish Omega-3 Forte to źródło naturalnych kwasów omega-3, w przystępnej formie miękkich kapsułek. Głównym składnikiem produktu jest wysokiej jakości olej rybi, który charakteryzuje się silną koncentracją naturalnych kwasów Omega-3 – EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy).

Każda kapsułka Fish Omega-3 Forte dostarcza aż 750 mg niezbędnych kwasów omega-3, w tym 500 mg EPA oraz 250 mg DHA.

 

Czym są kwasy omega-3?

Kwasy OMEGA-3 to wspólna nazwa dla grupy związków należących do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT).

Kwasy OMEGA-3 są…

 

NIEZBĘDNE – ponieważ w przeciwieństwie do nasyconych kwasów tłuszczowych, organizm nie jest w stanie sam ich wytwarzać, a są potrzebne na wielu poziomach jego funkcjonowania. Dlatego muszą być dostarczane w odpowiednich ilościach w pożywieniu.

 

NIENASYCONE – co oznacza że w cząsteczkach tych kwasów znajduje co najmniej jedno podwójne wiązanie pomiędzy atomami węgla w łańcuchu węglowym. Przyrostek ‘3’ oznacza natomiast, że ostatnie takie wiązanie podwójne znajduje się przy trzecim atomie węgla od końca łańcucha.

Trzy główne kwasy OMEGA-3, które odgrywają najważniejszą rolę w zdrowym odżywianiu, to:

 

 alt

 

OMEGA-3 czy OMEGA-6?

Dostarczanie zarówno kwasów omega-3 jak i omega-6 jest bardzo ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Istotne jednak aby zachować ich odpowiedni stosunek w diecie. Optymalny stosunek omega-3 do omega-6 to 1:4.

W diecie zachodnich społeczeństw (europejskiej czy amerykańskiej) równowaga ta jest znacznie przesunięta w kierunku nadmiernego spożycia kwasów omega 6. Dzieje się tak, ponieważ główną część pożywienia stanowią produkty pochodzenia zwierzęcego, w których przeważają nasycone kwasy tłuszczowe, a także kwasy omega-6. Niewiele spożywa się natomiast ryb i owoców morza oraz produktów roślinnych (olejów), stanowiących naturalne bogactwo kwasów omega 3.

Konsekwencją takiego stylu żywienia jest zaburzenie proporcji omega-3 do omega-6, która wynosi 1:15, a nawet 1:20. Skutkiem dłuższego utrzymywania takiego stanu jest pojawianie się w organizmie związków prozapalnych, powstających z nadmiernej ilości kwasów omega-6.

Rzecz więc w tym, aby nie eliminować z diety ani jednych, ani drugich kwasów tłuszczowych, ale odżywiać się w sposób zbilansowany, dostarczając zarówno kwasy omega-3 jak i omega-6 w proporcji jak najbardziej zbliżonej do optymalnej. Ze względu na nawyki żywieniowe zakorzenione w naszej kulturze, znacznie ciężej utrzymać na odpowiednim poziomie podaż kwasów omega 3 niż omega 6, dlatego w wielu przypadkach wskazana jest suplementacja kwasów omega-3.

Kwasy tłuszczowe Omega-3 (DHA i EPA) mają korzystny wpływ na zdrowie a ich suplementacja jest zalecana dla osób w każdym etapie życia :

  • DHA i EPA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca*

  • DHA pomaga utrzymać prawidłowe widzenie*

  • DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowych funkcji mózgu*

*korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie

 alt

Trójglicerydy vs Estry

Kwasy tłuszczowe omega mogą być dostarczane do organizmu w różnych formach chemicznych – np. w postaci wolnej, w formie trójglicerydów czy estrów. Kwasy tłuszczowe, które naturalnie znajdują się w żywności, w zdecydowanej większości występują w formie trójglicerydów, wchodząc w skład tłuszczów oraz w niewielkim stopniu są obecne jako wolne kwasy tłuszczowe. Forma trójglicerydów jest więc naturalną postacią kwasów tłuszczowych omega.

Na rynku można znaleźć również suplementy diety i produkty lecznicze oparte na kwasach omega w postaci estrów etylowych (postać estryfikowana). Jest to sztuczna forma kwasów tłuszczowych omega, otrzymywana na drodze syntezy chemicznej, w której naturalne trójglicerydy są rozbijane do wolnych kwasów tłuszczowych, by następnie poprzez chemiczny proces estryfikacji przekształcić je w estry etylowe odpowiednich kwasów tłuszczowych. Estryfikacja kwasów tłuszczowych to rozwiązanie stosowane powszechnie w farmacji, głównie ze względu na możliwość uzyskania surowca o ściśle pożądanych i powtarzalnych parametrach, a w konsekwencji łatwiejsze zastosowanie w skomplikowanych procesach technologicznych jak i również łatwiejsze w przechowywaniu.

Jednak w codziennej suplementacji korzystniej jest stosować formy kwasów tłuszczowych omega w postaci trójglicerydów, które są naturalnym składnikiem występującym w takiej samej postaci w żywności i w związku z tym najlepiej rozpoznawaną i tolerowaną przez organizm.

Nasze kwasy omega występują wyłącznie w naturalnej postaci trójglicerydów i są wolne od syntetycznie estryfikowanych form. Olej kapsułkowany jest w ochronnej atmosferze co powoduje łatwe przechowywanie kapsułek w temperaturze pokojowej.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

aliness krzem
ActivlabALEAlinessBassauBioTech USAFA NutritionJNX SportsKevin LevroneNow FoodsNuclear NutritionOlimp Sport NutritionOsaviOstroVitPrzygodaPVLSANScitec NutritionSkull LabsSwansonTrec NutritionUniversal Nutrition
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu